Lendo Privatlån

Lendo privatlån är kanske det allra starkaste varumärket i Sverige gällande låneförmedling. Företaget Lendo AB grundades 2007 och var då en av de få aktörerna på denna marknad. Sedan dess har det tillkommit ett stort antal låneförmedlare men Lendo privatlån står kvar som en av de mest kända och etablerade. Lendo AB är ett dotterbolag till Schibsted koncernen.

Låna pengar via Lendo privatlån fungerar dock inte som en vanlig bank, utan är enbart en tjänst som underlättar för privatpersoner att snabbt och lätt hitta de långivare som passar dem bäst. Lendo privatlån är som en gratis mellanhand mellan låntagaren och bankbranschen.

Så fungerar Lendo privatlån

Lendo privatlån erbjuder en mycket enkel lånejämförelsetjänst som effektivt kan pressa lånekostnaderna. Via hemsidan fyller man i en låneansökan. När den kommit in till Lendo genomförs en kreditupplysning och all information går ut till samarbetande banker.

Inom 24 timmar har sedan personen som vill teckna ett lån information om vilka banker som vill erbjuda ett lån samt till vilka villkor. Man kan sedan avgöra vilken av dessa som upplevs bäst och teckna lånet hos den banken. Inom några dagar betalas pengarna sedan ut.

Det är därmed snabbt, enkelt och framförallt prispressande att låna pengar genom Lendo AB.

Fördelen med att låna pengar via Lendo privatlån

  • Jämför många banker

En enda låneansökan fylls i och skickas in till Lendo. Företaget skickar sedan vidare denna till ungefär 35 banker som får svara på om de vill låna ut pengar eller inte. Detta grundat på informationen i låneansökan och tillhörande kreditupplysningen. Med en arbetsinsats på 3 minuter får man alltså låneförslag från många olika banker.

  • Stor erfarenhet

Med över 10 års erfarenhet på marknaden levererar Lendo privatlån vad man kan förvänta sig, och ibland lite mer. Det visar sig i de goda omdömen som företaget har fått (se nedan)

  • En kreditupplysning

När låneansökan är inskickad till Lendo, genomför de en kreditupplysning på personen. Det är denna information som bankerna även får se. Därmed tas bara denna kreditupplysning trots att det är så många banker som jämförs. Att hålla nere antalet kreditupplysningar är positivt eftersom det kan påverka om man får privatlånet beviljat eller inte.

  • Även för dig med betalningsanmärkning

Lendo privatlån hjälper även till att jämföra lån för personer som av någon anledning har betalningsanmärkning. Det finns visserligen en del begränsningar med exempel antal betalningsanmärkningar samt hur stort belopp som får lånas. Men fördelen är att man i alla fall kan jämföra lån och på så vis få en lägre räntekostnad.

  • Låna upp till 600 000

Hos Lendo kan du nu söka lån upp till 600 000.

  • Lendo företagslån 

Lendo har även börjat med företagslån Se Lendo företagslån här!

Lendo privatlån får Mycket goda betyg:

I en recension på Sverigekontanter.se får Lendo 9/10 poäng vilket speglar det omdöme som låneförmedlare får hos många av de sidor på nätet som jämför och recenserar olika långivare och låneförmedlare. Det skribenten i detta fall lyfter upp som fördelar är Lendos tydlighet gällande både kapitalkostnad, vilka krav som ska vara uppfyllda för att få låna via dem samt vilka de samarbetar med. Som skribenten nämner är det nämligen inte alla låneförmedlare som visar detta tydligt. Det enda som drar ner betyget i omdömet är att räntenivån inte tillräckligt tydligt presenteras.

Även på Eniros recensionstjänst ges höga betyg. Av de totalt 1317 omdömen som lämnats i april 2017 så var medelbetyget 4,5 av 5. I jämförelse mot många andra kreditbolag så ligger de mycket högt. Det omdömena framförallt lyfter fram som fördelar är att det gått snabbt och enkelt samt att man lyckats sänka sina lånekostnader relativt mycket.

Vi på ditt privatlån har även skrivit om 2 andra låneförmedlare, Axo lån och Zmarta lån.


Ansök

ANSÖKAN HOS LENDO PRIVATLÅN TAR 1 MINUT!

Följ på Ansök ovan