Lån med Bisnode

Fördelar att ta lån med Bisnode

lån med Bisnode

Lån med Bisnode kreditupplysning

Idag finns det många olika typer av lån att ansöka om. Här finns det bolån, billån, starta eget lån, företagslån och privatlån. De flesta privatlån kommer idag att kunna ansökas om och få beviljade online. Inom detta område kommer det då att finnas de som kallas för lån med UC och lån utan UC. I det fallet finns det olika kreditupplysningsföretag, och ett av dessa är Bisnode. Här finns det många fördelar att ta lån med Bisnode, än när du belastas med en kreditupplysning från UC.

Många gånger kommer lån utan UC felaktigt förstås som att en långivare erbjuder lån utan kreditupplysning. Detta är inte sant och det är heller inget som får utföras av en seriös långivare som följer lagar och regler från Finansinspektionen. Att ansöka om ett lån utan UC, betyder att långivaren eller låneförmedlaren inte tar sin kreditupplysning från Upplysningscentralen, utan använder ett annat kreditupplysningsföretag. I det fallet kan det vara Bisnode kreditupplysning de använder.

Bisnode Fördelar – Tre stora plus med Bisnode

För att förstå fördelarna med kreditupplysning från Bisnode istället för en UC, så måste du känna till skillnaderna mellan dessa olika kreditupplysningar och hur de fungerar. Här kommer alla de kreditupplysningar som tas från UC att registreras i ett öppet register, där alla andra eventuella och framtida långivare och banker kan se din tidigare historia rörande ansökan om lån.

När du ansöker om lån hos en låneförmedlare eller en långivare som tar sina kreditupplysningar från Bisnode, kommer dessa inte att registreras. Med det sagt kommer de inte kunna ses av andra långivare. Anledningen till att du inte vill ha för många UC i ett register, är att detta kan anses som något vilket sänker din kreditvärdighet och i vissa fall leda till avslag av en låneansökan.

Här ser du tre stora fördelar med att ta lån med Bisnode kreditupplysning:

  • När du ansöker om lån med Bisnode kreditupplysning kommer andra långivare inte att se kunna se detta.
  • Bisnode kreditupplysning kommer inte påverka framtida ansökan om lån på ett negativt sätt.
  • Du kan använda dig av Bisnode i över 19 olika Europeiska länder.

Vad finns det för nackdelar med Bisnode

I det stora hela kommer det inte att finnas några nackdelar med att ta lån med Bisnode, då du som ansöker om lån hos de som tar sin kreditupplysning från detta företag enbart kan se detta positivt. Den indirekta nackdelen med Bisnode ligger egentligen på låneförmedlingar och långivare. Dessa använder generellt sett enbart Bisnode kreditupplysning eller CreditSafe som har liknande kreditupplysning för lån upp till maximala 50 000 kronor, även om vissa undantag existerar.

Detta betyder att du som behöver ansöka om ett större lån på flera hundratusen kronor, nästan alltid kommer att belastas med en registrerad kreditupplysning från UC. Av den anledningen är det viktigt att kontrollera att du tar alla mindre lån hos långivare som erbjuder lån utan UC, samt att du alltid använder en låneförmedlare vid ansökan om stora lån online.

Fakta om Bisnode

Företaget Bisnode är svenskt och har sitt huvudkontor i Solna, vilket är en förort till vår huvudstad Stockholm och ligger i Stockholms Län. Detta kreditupplysningsföretag grundades redan 1989 och ingår numera i Bisnode Information Group AB.

Den största delen av den verksamhet som bedrivs inom företaget Bisnode handlar om att hålla koll på kreditvärdighet rörande privatpersoner och företag. Detta sker i formen kreditupplysningar, som många långivare idag anser vara mycket bra och innehålla all den information de behöver för att bevilja eller ge avslag på ansökan om lån.

Idag finns Bisnode representerade i 19 olika europeiska länder, vilket gör att du som erbjuder tjänster och produkter i Europa även kan använda tjänster rörande kreditvärdighet från Bisnode.

Bisnode använder sig av välkända kreditbetygen
A, AA eller AAA som du säkert sett någon gång, exempelvis på något företags hemsida. AAA betyder högsta kreditvärdighet för ett aktiebolag och det vill gärna företag stoltsera med.

Få bättre kreditvärdighet vid valet av rätt kreditupplysning

I och med att kreditupplysningar från UC registreras och blir synbara som en historia rörande ansökta krediter oavsett om dessa beviljats eller fått avslag. Ja, då har lånemarknaden valt att se för många kreditupplysningar som något vilket påverkar en persons kreditvärdighet negativt.

I och med det kommer du som alltid ser till att ansöka om lån utan UC där de istället använder oregistrerad kreditupplysning från Bisnode eller Creditsafe för små lån aldrig avslöja din ekonomiska historia. Ser du sedan till att alltid använda dig av en låneförmedling online för ansökan om stora lån där bara en UC tas för ansökan hos ibland över 20 olika långivare. Ja, då ser du också till att bevara din kreditvärdighet i storbankernas ögon.

De stora bankerna ser inte dina kreditupplysningar hos Bisnode

I och med att kreditupplysningar från Bisnode inte registreras i ett synbart register, kommer därför inte de stora traditionella bankerna eller några andra långivare att kunna se din historia rörande ansökta krediter. Detta ger dig fördelen av att alltid kunna uppvisa en bra kreditvärdighet inför ett framtida större lån på ditt lokala bankkontor.

Är kreditupplysning med Bisnode samma som lån utan UC

Ja, när du ansöker om ett lån online där de tar sin kreditupplysning från Bisnode eller valet att inte ta denna från Upplysningscentralen, kommer detta att vara de som går under namnet lån utan UC. Fördelen med detta är att ingen kan se att du har ansökt om många lån på kort tid, vilket kan försämra din kreditvärdighet i vissa långivares ögon.

Sammanfattning – Bisnode kreditupplysning

Som en sammanfattning av Bisnode och de kreditupplysningar som tas från detta svenska företag, kommer detta anses vara ett mycket bättre val än en kreditupplysning tagen från UC. Här slipper du en registrerad UC som kan ses som negativt vid framtida ansökan om lån. Hur som helst kommer de flesta låntagare att få gå en balansgång mellan lån utan UC och att belastas med UC.

Kom bara ihåg grundregeln. Bisnode och lån utan UC för alla mindre lån och krediter. Är du ute efter stora lån på kanske 100 tusentals kronor, så använder du alltid en seriös låneförmedlare som du alltid finner direkt här på dittprivatlan.se