Lån med Creditsafe

Lånebelopp: 1000 – 20000 kr
Ränta: 39%
Svarstid: Svar direkt
Direktutbetalning: JA, till Swedbank, Handelsbanken
Helglån: JA
Accepteras Betalningsanmärkning: JA
Utbetalning: 0-1 bankdagar
Lån med BankID: JA
Kreditupplysning: Creditsafe
Åldersgräns: 20 år
Inkomstkrav: Deklarerad inkomst, minst 50 000 i årsinkomst
Kontakt adress: WTC, Södra Järnvägsgatan 4 352 29 VÄXJÖ
E-post: info@daypay.se
Tel: 08-20 83 00
Högkostnadskredit: JA
Öppettider: Måndag – Fredag: 09:00-18:00, Lördag – Söndag: 11:00-18:00
Ägare: Ambrion Finans AB
Uppläggningsavgift: 300 kr
Aviavgift: 0 kr
Påminnelseavgift: 60 kr

Automatisk 2020-07-05 05:00

Lånebelopp: 2000 – 20000 kr
Ränta: 39,50 %
Svarstid: Svar direkt
Direktutbetalning: JA, till SEB, Nordea, Swedbank eller Handelsbanken
Helglån: JA
Accepteras Betalningsanmärkning: NEJ
Utbetalning: 0-1 bankdagar
Lån med BankID: JA
Kreditupplysning: Creditsafe
Åldersgräns: 18 år
Inkomstkrav: Deklarerad inkomst, ingen speciell summa
Kontakt adress: Luma Finans AB Hammarby Allé 93 120 63 Stockholm
E-post: info@lumify.se
Tel: 020-11 77 90
Högkostnadskredit: JA
Öppettider: Måndag – fredag 09:00-17:00
Ägare: Luma Finans AB
Uppläggningsavgift: 395 kr
Aviavgift: 60 kr
Påminnelseavgift: 60 kr

Automatisk 2020-07-05 05:00

Fördelar att ta lån med Creditsafe

Idag finns det sedan många år tillbaka en rad olika företag som erbjuder kreditupplysning då en bank eller ett kreditinstitut måste kontrollera kreditvärdigheten hos en person eller ett företag innan ett lån kan beviljas. Ett av dessa företag är Creditsafe, som skiljer sig mot det som kallas för UC och tas från den traditionella Upplysningscentralen. Genom att ansöka om lån hos en långivare som erbjuder lån utan UC och använder sig av Creditsafe istället, finns det många fördelar för låntagaren.

Här kan du läsa vidare om vad Creditsafe är, hur de fungerar samt vilka fördelar låntagaren får genom att ansöka om lån hos en långivare som tar kreditupplysning från Creditsafe.

lån med creditsafe

Tre fördelar med Creditsafe

  1. En upplysning hos Creditsafe ligger dig inte i fatet för framtida lån.
  2. Creditsafe kreditupplysning registreras inte och kan inte ses av andra långivare.
  3. Kreditupplysning hos Creditsafe kan ge kreditupplysningar i över 60 länder.

Den enda nackdelen med Creditsafe

Egentligen finns det inga direkta nackdelar när en långivare använder sig av Creditsafe för att göra en kreditupplysning. Det som många gånger är en nackdel, är att Creditsafe inte används för att göra kreditupplysningar vid stora lån. I det fallet väljer de flesta långivare och banker att använda sig av UC, där de anser att de får en kraftfullare kontroll.

Hur som helst finns det långivare som erbjuder lån upp till 50 000 kronor utan UC, men de flesta brukar redan byta kreditupplysning hos Creditsafe mot UC när lånebeloppet når 10 000 kronor.

Vad är fördelen med osynlig kreditupplysning?

När en kreditupplysning via Creditsafe utförs, så brukar det sägas att den inte registreras och inte kan ses av andra långivare. Helt enkelt kan den då förklaras som osynlig. Här kommer det inte att finnas något register där andra långivare kan se hos vilka du redan ansökt om lån samt vilka som gett avslag eller bifall på ansökan.

Kreditupplysning hos Creditsafe leder inte till avslag av andra lån

Precis som i stycket ovan där vi nämnde att en kreditupplysning via Creditsafe inte kan ses av andra långivare, så betyder det att de heller inte kan se hur många olika kreditupplysningar som gjorts via Creditsafe. Detta är den stora fördelen gentemot att ansöka om lån med UC. När det gäller de lån du ansökt om med UC, så kommer dessa att sparas i ett register där andra långivare kan se din tidigare historia.

Här har det då sedan många år tillbaka framkommit att många kreditinstitut och banker ser ett stort antal tagna kreditupplysningar som något vilket försämrar din kreditvärdighet i deras ögon. Med valet av lån utan UC, kommer du inte att visa någon historia för andra eller framtida långivare.

Creditsafe – Bästa valet vid ansökan av smslån och mindre krediter

Helt klart kommer lån utan UC att vara det bästa valet. I och med att de flesta större lån inte går att få utan UC, kommer det då att vara viktigt att alla de mindre lån du tar sker utan UC. I det fallet blir Creditsafe alltid ett bättre val när du behöver ett mindre lån snabbt.

Sammanfattning – Creditsafe kreditupplysning

När du har chansen att välja mellan att ansöka om lån online hos en långivare eller låneförmedling som erbjuder lån utan UC ska du alltid välja detta.

Ju större lån du behöver ansöka om, desto svårare kommer det att bli. Hur som helst kommer det alltid att gå bra att ansöka om de större lånen med UC, om du alltid väljer att använda Creditsafe för alla mindre lån online.