Julalånet

Med ett lån kan du snabbt få pengar till det du behöver, och sedan betala tillbaka månadsvis. Julalånet fungerar i stort sett som andra lån, men har en hel del fördelar. Här får du veta om Julalånet, vad det är, hur det fungerar, vad du ska tänka på när du ansöker om Julalånet och mycket annat.

Vad är Julalånet?

Julalånet är butikskedjan Julas eget lån, genom kreditgivaren Wästgöta Finans som är ett bolag inom Julakoncernen. Julalånet erbjuder privatlån, så kallade annuitetslån utan någon säkerhet. Med Julalånet kan du låna till vad du vill, eller lösa dina befintliga lån. Julas lån har en rörlig ränta och du betalar samma belopp varje månad så länge lånet löper. I månadsbetalningen ingår såväl amortering som ränta, vilket innebär att ditt lån minskar för varje månad, men ditt månadsbelopp förblir detsamma till dess att lånet är helt återbetalt.

Hur fungerar Julalånet?

Julalånet fungerar i stort sett som andra lån. Du börjar med att göra en ansökan där du väljer vilket belopp du vill låna, och under hur lång tid. Då kan du se ungefär vad lånet kommer att kosta dig varje månad. Går du vidare med din ansökan så fyller du sedan i övriga uppgifter så som din inkomst, arbetsplats och liknande. Om du får ett låneerbjudande har du sedan 30 dagar på dig att tacka ja eller nej till lånet.

Lånet betalas sedan månadsvis genom e-faktura, autogiro eller pappersfaktura. Månadskostnaden inkluderar både ränta och amortering, och du betalar samma belopp varje månad. Om du behöver ändra din återbetalningstid senare, för att till exempel betala en längre månadskostnad, så är det möjligt. Du har även två betalningsfria månader, och du kan betala in extra när du kan och vill.

Just nu: du får 5 % avdrag på ditt lånebelopp om du tecknar lån. Gäller 18/1-28/2.

 • Betala in extra när du kan
 • Möjlighet till två betalfria månader
 • Ändra återbetalningstid om du måste

jula privatlån

Ansök

Hur kan du tjäna pengar på Julalånet?

Om du i dagsläget har ett lån med hög ränta så kan du göra en ansökan hos Julalånet för att se om de kan erbjuda dig en lägre ränta. På så sätt kan du spara pengar på lånet varje månad. Julalånet erbjuder en individuell och rörlig ränta från 3,5 procent vilket innebär att du kan spara ganska mycket pengar om du har en betydligt högre ränta i dag. Det är dock viktigt att tänka på att räntan är individuell och att det är först efter att du har skickat in en ansökan som du får veta vad du får för ränta. Den kan alltså bli både lägre och högre än din nuvarande ränta. Det kostar dock ingenting att göra en ansökan, och blir räntan högre kan du tacka nej till lånet.

Vad är individuell ränta?

Räntan är kostnaden för lånet. Den består av två delar, en effektiv ränta och en rörlig ränta som är individuell. Att den är individuell innebär att den varierar mellan olika låntagare, och bestäms utifrån dina ekonomiska förutsättningar och en kreditupplysning. När du skickar in en ansökan så görs en kreditupplysning och denna, samt de uppgifter du lämnar i din ansökan, ligger till grund för din ränta.

Julalånet har ett räntespann som ligger 3,5 procent och 14,95 procent. Det är alltså någonstans däremellan din individuella ränta hamnar, och exakt vad den blir vet du först när du har skickat in en ansökan och fått ett låneerbjudande. Den effektiva räntan ligger mellan 3,9 procent och 20,67 procent.

Fördelar

 • Enkel ansökningsprocess
 • Två betalningsfria månader
 • Lån utan säkerhet
 • Möjlighet att ändra återbetalningstid
 • Extra inbetalningar möjligt
 • Individuell ränta från 3,5 procent
 • Erbjuder såväl e-faktura och pappersfaktura som autogiro
 • Låna upp till 300 000 kronor
 • Återbetalningstid från 2 till 10 år
 • Ingen kreditupplysning hos UC
Fördelar

Nackdelar

 • BankID krävs för att göra en ansökan
 • Avgift för såväl pappersfaktura som e-faktura
 • Kräver högt kreditbetyg (hos Bisnode)
 • Accepterar inte betalningsanmärkningar
nackdelar

Tänk på detta när du ansöker om Julalånet

Att ansöka och låna hos Julalånet är enkelt, men det finns ändå en del saker som kan vara bra att tänka på. Precis som andra långivare så har Julalånet en del grundkrav som måste uppfyllas för att du ska kunna få låna hos dem. Även ditt kreditbetyg påverkar möjligheten att få låna. Om du redan innan vet att du inte uppfyller grundkraven, eller har ett bra kreditbetyg, så kan det vara en bra idé att avvakta med att ansöka – inte minst för att slippa få en kreditupplysning. Kreditupplysningar påverkar nämligen kreditbetyget negativt.

Julalånets grundkrav är följande: Du ska ha fyllt 18 år, du ska ha en fast inkomst, du ska vara folkbokförd i Sverige och du får inte ha några betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden. Att du uppfyller dessa grundkrav är dock ingen garanti för att du kommer att bli beviljad. Hur hög inkomst du har påverkar även om du får låna, och hur mycket du kan låna. Dessutom påverkar som sagt ditt kreditbetyg en del, och Julalånet kräver ett högt kreditbetyg för att bevilja ett lån.

Är Julalånet bra?

Det är förstås svårt att säga om Julalånet är bra eller inte, frågan är kanske snarare om det är rätt val för dig. För många är det ett bra val, för andra inte. Generellt kan man dock säga att det är ett bra lån på många sätt: enkel ansökan, bra villkor, betalningsfria månader och många andra fördelar.

Huruvida ett lån är bra eller inte handlar till stor del om räntan, och den är som sagt individuell. En hög ränta är aldrig att föredra, men samtidigt är det förstås mycket annat som är viktigt än just räntan. När det gäller Julalånet kan man dock säga att det är ett bra lån i övrigt, så blir man erbjuden ett lån till låg ränta så är detta lån med stor sannolikhet ett bra val.

Sammanfattning om Julalånet

Julalånet erbjuder lån mellan 30 000 och 300 000 kronor.

Lånet betalas av under 2 till 10 år, med en individuell ränta. Du betalar samma belopp varje månad och du har möjlighet att nyttja två betalningsfria månader, samt betala in extra när du kan och vill. Du har också möjlighet att förändra återbetalningstiden för att få en annan månadskostnad, vid behov. Generellt är Julalånet ett bra lån med bra villkor och många fördelar. De accepterar dock inga betalningsanmärkningar och kräver ett högt kreditbetyg för att lånet ska bli beviljat.

Kontakta julalånets kundtjänst

Mail: julalanet@jula.se
Tel: 0511 - 34 76 00
Webbsida: https://www.julalanet.jula.se/

Jula AB

Jula AB Västra Götalands län
532 24 Skara
Organisationsnr. 556887-5404