COOP Med Mera Bank

Introduktion till Coop MedMera bank lån

När du söker ett snabbt och säkert privatlån med bra ränta och amortering, är Coop Privatlån ett av de bra valen. Här är det enkelt att ansöka och alla ansökningar behandlas snabbt så du får svar direkt. Är det sedan så att du är medlem i Coop, kommer detta kunna påverka räntan på ditt privatlån på ett positivt sätt. Via Coop Privatlån och MedMera Bank lån kommer du kunna låna upp till 500 000 kronor och själv välja löptiden upp till 15 år.

 • Lägre ränta för medlemmar
 • 0 kr i uppläggningsavgift

Coop, allmänt känd som en stormarknad som har försett oss med mat och andra varor sedan 2002, är de flesta människors första intryck av företaget. Inte bara det, Coop erbjuder också utmärkta privatlån från 15 000 kr och upp till 500 000 kr med löptider på 15 år till 15 år. Dessutom ingår låneskyddsförsäkring de första 3 månaderna, helt kostnadsfritt.

 • Lånebelopp 15 000 - 500 000 kr
 • Löptid 2 - 15 år
 • Ränta 3,70 - 9,90 %
 • Effektiv ränta 3,76 - 13,43 %
 • Utan UC Nej
 • Betalningsanmärkning Accepteras EJ
 • Åldersgräns 20 år

Nyhet 20210923: Nytt samarbete mellan villaägare och MedMera Bank lån. Villaägarna har nu ett nytt samarbete med MedMera Bank som gör det möjligt för Coop Privatlåns kunder att ta del av ett särskilt medlemserbjudande på Coop Privatlån. Medlemmar i Villaägarnas klubb kan ansöka om privatlån upp till 500 000 kr och medlemmarna får en ränta som är 1 % lägre. Utmärkt tillfälle om du behöver renovera din villa eller fritidshus, eller köpa till energibesparande lösningar.

Nyhet 20210326: nu kan man låna upp till 500 000 SEK med återbetalningstid på 15 år. För att kunna ansöka om lån över 350 000 kr behöver man vara två låntagare.


Låna upp till 500 000 kronor på 15 år

När du väljer Coop Privatlån är detta ett lån utan säkerhet. På bankspråk benämns detta som ett blancolån. Detta innebär då att det inte krävs någon egendom som säkerhet för detta lån. Säkerheten som krävs är låntagarens egen person och den ekonomiska historia samt taxerade inkomst som finns. Att det är ett lån utan säkerhet är egentligen något som inte riktigt stämmer. MedMera Bank kräver ingen pant för lånet, men du kommer naturligtvis att själv stå som ansvarig för att den lånade summan återbetalas efter föreskriven tid.

Fördelar

Fördelar
 • Ingen uppläggningsavgift
 • Lägre ränta för alla med Coop Medlemskort som lägst 3,3%
 • Gratis låneskydd de första tre månaderna
 • Svar direkt vid ansökan
 • 2 betalningsfria månader per år
 • Partnererbjudanden exempelvis hos Stena Line

Nackdelar

nackdelar
 • Åldersgräns på 20 år både för sökande och medsökande
 • Coop Privatlån accepterar ej betalningsanmärkningar
 • Inkomstkrav på minst 20 000 kronor per månad - årsinkomst på 240 000 kr
 • Krav på tillsvidareanställd, egen företagare eller pensionär
 • Måste varit folkbokförd i Sverige minst 3 år

Kreditupplysning – Coop lån

Den kreditupplysning som tas vid ansökan om Coop Privatlån kommer från UC. Givetvis kommer detta vara sämre i jämförelse med Bisnode och Creditsafe, som aldrig registreras. Hur som helst kommer det bara vara en upplysning som tas, och om du inte ansöker ofta om lån behöver detta inte vara något negativt.


Försäkring – Coop Låneskydd

Alla som beviljas Coop Privatlån omfattas också av det som kallas Coop Låneskydd. Här är detta helt gratis de första tre månaderna och ingår i alla privatlån. På din fjärde avi kan du välja om du vill fortsätta med detta skydd och betalar då även in avgiften för detta. Om du inte gör detta avslutas låneskyddet. Om du vid ett senare tillfälle vill ha tillbaka detta skydd, måste en ny ansökan om Coop låneskydd göras.

Anledningen till att du alltid ska fundera på om du behöver Coop Låneskydd, är att detta skydd gäller om du blir arbetslös eller sjuk en längre tid. I det fallet kan det vara väl placerade pengar att betala för att slippa oroa dig för oförutsedda händelser.


Coop lån – Vem kan låna och vem kan vara Medlåntagare

Precis som alla andra långivare så har MedMera Bank och Coop Privatlån krav på sina låntagare. Här går det också bra att ha med en medlåntagare, vilket kan göra det enklare för vissa att beviljas ett Coop Privatlån. Nedan följer de olika krav som måste uppfyllas för att kunna beviljas ett lån hos Coop.

 • Både sökande och eventuell medsökande måste inneha åldern av minst 20 år.
 • Coop Privatlån kan inte beviljas till personer med betalningsanmärkningar eller skuldsaldo hos Kronofogden.
 • Sökande eller medsökande måste ha en lägsta inkomst av minst 20 000 kronor per månad.
 • Minst en av de sökande måste vara tillsvidareanställd, egen företagare eller pensionär.
 • En av de sökande måste vara folkbokförd i Sverige med fast adress under de senaste 3 åren.

Ansök om Coop lån och få svar direkt

Att ansöka om Coop Privatlån är mycket enkelt. Här sker allt online och du behöver enbart uppge några få personliga uppgifter. Efter att du skickat in ansökan får du svar direkt. Vid ett beviljat lån kommer även den första månaden att vara amorteringsfri. Detta betyder att du får en bra start första månaden och bara betalar ränta och aviavgifter på ditt Coop Privatlån.

Ränta och avgifter hos Medmera Banklån

Coop Privatlån hos MedMera Bank använder sig alltid av individuell kreditprövning, vilket betyder att du kan få en ränta som baseras på bedömningen av din totala betalningsförmåga. Detta betyder att en annan sökande kan få en högre eller lägre ränta. Hur som helst kommer du alltid att få lägsta möjliga ränta om du är Coop Medlem. Detta kan ge dig upp till 1% lägre ränta.

Andra avgifter som tillkommer på ditt Coop Privatlån är aviavgifter, vilket alltid finns tydligt specificerade på din månatliga avi och sammanställning av lånet.

coop varuhus

Utbetalning av Coop Privatlån

När ditt lån har beviljats är det dags för utbetalning. För att detta ska kunna ske måste du godkänna ditt beviljade lån med BankID eller E-legitimation. När detta är gjort kommer lånet att betalas ut till det angivna bankkontot inom 2-3 bankdagar. Coop lån betalas inte ut på helger.

coop medmera bank lån

Samla alla små skulder med Coop lån

För alla de som har många små skulder, kommer Coop privatlån att vara ett bättre val. Coop medmera bank erbjuder att slå ihop lån. Här får du oftast en mycket lägre ränta, vilket gör att du kan använda detta lån som ett samlingslån, eller hopbakslån.

Här kan du betala av alla dina kortfristiga och dyra skulder, samla allt under ett tak och få en lägre månadskostnad.


Coop partnererbjudanden

Som medlem i Medmera Bank hittar du mängder med partnererbjudanden hos flera anslutna butiker. Några av butikerna är exempelvis CDON, Webhallen, Skruvat, SJ, SAS, SF studios, Hallon, Stena Line, HomeRoom mfl.

coop partnererbjudanden

Aktuella partnererbjudanden

Här listar vi några av de aktuella erbjudandena:

coop partner


Se alla COOP partnererbjudanden

COOP MedMera Bank kundservice och öppettider

Alla vardagar i veckan kan du kontakta Coop Banks kundtjänst genom att fylla i ett formulär på webbplatsen eller ringa dem när som helst på telefon. Tveka inte att kontakta dem. Måndag till fredag från 8 till 18.00, lördag och söndag är det stängt.

Tyvärr har de ingen chatt.

DittPrivatlåns omdöme om Coop MedMera Bank

Coop-lånet är inte bara fördelaktigt eftersom medlemmarna får en räntesänkning på 1 procent, utan det är också ett av de mest populära lånen. Coop erbjuder inte bara vanliga privatlån, utan har även kollektiva lån och kreditkort. Eftersom UC gör en kreditupplysning på dig finns det en negativ sida av detta.

Företagsnamn: MedMera Bank Aktiebolag

Org. nummer: 5567105480

Adress: 171 88, Solna

Telefon: 0771171717