Resurs Bank Lån

Hos Resursbank kan du ansöka om allt från lite mindre lån, till högre belopp. Du kan själv välja ditt månadsbelopp, och utifrån det få veta hur länge du kommer att betala på lånet. Även räntan påverkas av återbetalningstiden, men dina ekonomiska förutsättningar och lånebeloppet avgör också vilken ränta du får.

Vi kommer här att gå igenom allting du behöver veta om privatlån hos Resursbank. Allt från lånebelopp och återbetalningstid, till ränta och villkor.

Låna upp till 500 000

Hos Resursbank kan du låna från 10 000 och upp till 500 000 kronor. Du lånar tryggt och säkert, och till en bra ränta. Hur mycket du får låna beror på inkomst och ekonomiska förutsättningar.

När du skickar in en ansökan hos Resursbank så får du direkt veta om lånet blir beviljat eller inte. Därefter kan du avgöra om du vill acceptera lånet, eller tacka nej. Om du tackar ja så får du in pengarna på ditt konto inom tre dagar.

Återbetalningstid hos Resurs Bank

Du kan själv välja hur lång återbetalningstid du önskar, eller hur mycket du vill betala tillbaka på lånet varje månad. En lägre månadsbetalning innebär en längre återbetalningstid, och en högre månadsbetalning innebär en kortare återbetalningstid.

Om du lånar mellan 10 000 och 50 000 kronor så kan du välja att betala tillbaka lånet under 2, 3, 4, 5 eller 6 år. Om du lånar mellan 50 och 100 000 kronor så kan du välja att betala under 4, 5, 6, 8 eller 10 år. Lån upp till 150 000 kronor betalas tillbaka under 5, 6, 8, 10 eller 12 år och om lånet överstiger 150 000 kronor så kan du välja mellan 6, 8, 10, 12 och 15 år.

Hur mycket du betalar per månad beror inte enbart på hur mycket du lånar och hur lång återbetalningstid du väljer, utan det beror även på vilken ränta du får. Räntan är individuell och beror till stor del på dina ekonomiska förutsättningar.

Även återbetalningstiden påverkar räntan, och en kortare återbetalningstid innebär en något högre ränta. Detta märks främst vid mindre lån, där räntan ofta är högre. Då kan det skilja flera procent mellan en kortare och en längre betalningstid, men vid högre lån är det en ytterst liten skillnad.

Ränta och avgifter hos Resurs Bank

Resursbank använder både rörlig och individuell ränta. Det är omöjligt att på förhand säga vilken ränta du kommer att få, det vet du först när du har skickat in en låneansökan och en kreditprövning har genomförts.

Den rörliga räntan hamnar mellan 4,21 och 15,15 procent. Som vi nämnde tidigare så påverkar även återbetalningstiden hur hög räntan blir, och en längre återbetalningstid innebär en lägre ränta. Detta märks dock främst vid mindre lån, och knappt alls vid större lån.

Utöver ränta så tillkommer en uppläggningsavgift på 399 kronor, samt en administrationsavgift på 19 kronor per månad.

Villkor för lån

Grundkraven för att bli beviljad ett lån hos Resursbank är att du har fyllt 20 år och har en fast inkomst på 100 000 kronor per år. Det görs även en kreditupplysning för att betalningsförmågan ska kunna bedömas. Lånet beviljas inte om man är långtidssjukskriven eller har betalningsanmärkningar.

Det kan vara bra att tänka på att även om du uppfyller alla krav så är det inte säkert att lånet beviljas. Om du ansöker om ett högt lån med låg inkomst så är sannolikheten stor att det blir avslag, även om du har inkomst och inte har några betalningsanmärkningar.

Betalförsäkring

Resursbank erbjuder en försäkring som kan tecknas tillsammans med lånet. Denna betalförsäkring innebär att de ersätter både räntekostnader och amortering i upp till tolv månader om du skulle bli sjukskriven, ofrivilligt arbetslös eller inlagd på sjukhus.

Om du vill ha en betalförsäkring så är det enkelt att lägga till den samtidigt som du ansöker om lånet. Om du vill lägga till försäkringen efter att du har blivit beviljad så kan du istället kontakta Resursbanks kundtjänst.

För att få teckna betalförsäkringen så måste du uppfylla följande krav: du har ett befintligt lån hos Resursbank, du är minst 18 år, du är bosatt i Sverige, du har en fast anställning sedan minst tre månader, du är fullt arbetsför och du är inskriven i A-kassan och Försäkringskassan.

En betalförsäkring innebär helt enkelt extra trygghet om något oförutsett skulle hända, och med den får du en sak mindre att oroa dig för. En annan fördel med försäkringen är att ett belopp motsvarande den aktuella skulden, upp till 50 000 kronor, betalas ut vid dödsfall på grund av olycka.

Erbjuder Resurs Bank Betalningsfri månad?

Resursbank erbjuder ibland en så kallad ”betalningsfri månad”. Detta innebär att du kan slippa betala på lånet under en månad. Lånet minskar inte den månaden eftersom det inte görs någon inbetalning, men du slipper betala. Detta kan vara bra om det tillkommit oförutsedda utgifter en månad, eller om du av annan anledning har svårt att betala en viss månad.

Om det finns möjlighet att utnyttja en betalningsfri månad så får du ett erbjudande om det, och det syns då på din inbetalningsavi. Om du vill nyttja den betalningsfria månaden så aktiverar du erbjudandet genom att följa instruktionerna i erbjudandet.

Hur du ansöker om lån hos Resurs Bank

Att ansöka om ett lån hos Resursbank är enkelt, och allra enklast är det via deras hemsida. Du kan även ringa dem eller skriva ut en ansökningsblankett att fylla i. Om du väljer att ansöka via hemsidan så börjar du med att fylla i önskat lånebelopp och återbetalningstid, klickar dig vidare och fyller i alla uppgifter för att sedan skicka in ansökan.

En ansökan är inte bindande, och även om lånet blir beviljat så måste du inte tacka ja till det. Du kan skicka in en ansökan och sedan ta ställning till om du vill ha lånet eller inte, när du ser vilken ränta du kommer få.

Det tar inte lång tid att skicka in en ansökan, och då får veta direkt om du blir beviljad eller inte. Om du blir beviljad så kan du sedan i lugn och ro läsa igenom villkoren och avgöra om du vill ha lånet eller inte. Om du väljer att tacka ja så har du pengarna på ditt konto inom tre dagar.