Är du intresserad av trading men har inte riktigt förstått vad det innebär? När man håller på med trading deltar man aktivt på handeln som finns på de finansiella marknaderna. Detta i syftet att vinna fördelar jämfört med den traditionella investeringsverksamheten som är mer långsiktig. I den här artikeln berättar vi lite kort om hur trading fungerar, hur man kan använda Fortissio i samband med trading och vilka för- och nackdelar det finns med Fortissio.

 

Hur fungerar trading?

 

Om du sparar i en aktiefond, exempelvis månadsvis är du egentligen ingen trader. Trading fungerar på så vis att du aktivt arbetar med dina investeringar och sköter handeln lite som ett företag. Det är inte jättelätt, du behöver ha en stabil strategi som du följer och har både kortsiktiga och långsiktiga mål för att kunna utveckla ditt kapital. Detta gör att du behöver ha ett mycket större fokus än med ett traditionellt aktiesparande.

Trading är ett ord som kommer på engelskan och när du arbetar med trading brukar man säga att du är en online broker. På svenskan heter det egentligen handel men det är inte många som använder den termen i Sverige.

 

Olika typer av trading

 

Det finns flera olika typer av trading som det går att arbeta med. Vi kommer presentera några av de vanligaste typerna som brukar användas i trading.

 

 

 

 

 

 

Hur ska man då veta vilken typ av trading som passar bäst? Det kan bero på hur mycket erfarenhet du har av trading innan du börjar, hur mycket kunskap och tidigare erfarenhet finns? Andra faktorer att tänka på är hur mycket tid du är villig att avsätta och även hur stort startkapital du vill satsa från början. Daytrading är den typ av trading som tar mest tid och kan ha störst kapital att tjäna medans swingtrading och algotrading kräver mindre tid eftersom du inte behöver handla lika ofta.

 

Hur kommer man igång med trading?

 

Trading kan lätt locka med den frihet som det kan medföra. Det man bör komma ihåg är att det inte bara är att sätta igång med trading. Riktiga traders har vanligtvis ett kontor, flera skärmar, internetuppkopplingar som är stabila, dagböcker och anteckningsböcker. För att komma igång med trading börjar du med att öppna ett konto, antingen en kapitalförsäkring eller ett investeringskonto. Då har du kommit en bit på vägen.

 

För- och nackdelar med att använda Fortissio

 

För att kunna arbeta effektivt och lönsamt med trading krävs det verktyg som hjälper till i processen. Det finns flera fördelar med att använda Fortissio och bli en handlare. De erbjuder PROfit-plattform som är industriledande inom internethandel och kan vara en grund inom investeringar. De har flexibla och kraftfulla verktyg som miljoner handlare använder sig av för att handla valutor, aktier och råvaror via CFD-handel. Enkelt och smidigt kan handlare även använda mobilen för att handla varifrån som helst och ta del av fördelar när marknaderna är öppna.

 

En annan fördel med Fortissio är deras engagerade och hängivna stödpersonal. De finns tillgängliga dygnets alla timmar för att hjälpa handlare. Personalen finns för att svara på frågor, skicka marknadsuppdateringar eller lösa problem som kan uppstå. Fortissio är också ett EU-reglerat varumärke som jobbar under den grekiska kapitalmarknads-kommissionen. Det innebär att handlare kan använda tjänster från reglerade mäklare som har försäkrat att de följer de lagar och finansiella krav som finns uppsatta.

 

När du som handlare ska börja investera behöver du förbereda dig. Fortissio erbjuder marknadsverktyg som består av finansiella analytiska verktyg som gör det lättare för dig att förstå de nuvarande situationerna som finns på marknaden. Dessa marknadsverktyg innebär bland annat marknadsuppdateringar, SMS-varningar och ekonomiska kalendrar. Är du osäker på någon av marknadsverktygen kan du alltid vända dig till Fortissios supportavdelning som hjälper till och förklarar hur de fungerar och kan användas till din fördel.

 

Även Fortissio kan ha sina nackdelar. Det du bör tänka på är att trading är mycket spekulativt och riskfyllt, därför är det inte lämpligt för alla investerare. Det är därför viktigt att du som investerare förstår och är villig att ta konsekvenser av juridiska och ekonomiska risker som finns.