Inom den stora lånemarknaden finns det alltid möjligheter att finna olika typer av lån online. Normalt sett handlar det dock nästan alltid om lån utan säkerhet, vilket då alltid innebär en risk för din kreditvärdighet om du inte klarar av att betala tillbaka. Som alternativ finns pantlån och här ska vi berätta mer om Sefina Pantbank på nätet, där du erbjuds att låna pengar online genom att pantsätta värdefulla ägodelar. Ja, om det gäller silver och guld, behöver de inte vara så värdefulla. I det fallet finns det alltid ett värde som du kan låna på.

Detta kan vara ett mycket bra alternativ när du behöver ta ett snabbt lån online, då det heller inte medför några risker gällande din kreditvärdighet. Här tar du ett lån online mot en säkerhet. Detta betyder att du förlorar säkerheten om du inte kan betala tillbaka det lånade kapitalet. När du tar lån mot säkerhet hos Sefina Pantbank kan detta aldrig leda till någon betalningsanmärkning.

Låna med säkerhet mellan 3 000 upp till 1 000 000 kronor hos Sefina

Om det är så att du behöver låna pengar och är ägare av en del värdefulla saker, så kan ett alternativ vara att pantsätta dessa. Detta kan du numera göra online hos Sefina Pantbank. Faktum är att detta blivit ett så populärt sätt att låna online på, att Sefina Pantbank har höjt gränsen på hur mycket en person kan låna upp till hela 1 000 000 kronor.

Krav för att få låna hos Sefina Pantbank

När många andra banker och låneinstitut kräver taxerad inkomst samt att du är folkbokförd i Sverige, så kräver Sefina Pantbank som erbjuder lån mot säkerhet nästan inget alls. Nedan ser du det som krävs:

Fördelar med Sefina Pantbank

Nackdelar med Sefina Pantbank

Riskfritt lån – Låna med pant istället för taxerad inkomst

Egentligen är det väl så att det inte finns några riskfria lån när allt ska läggas på bordet. Hur som helst kommer du som tar ett lån online hos Sefina pantbank att välja ut vad du vill sätta i säkerhet för ditt lån. På så sätt kan du aldrig förlora mera än den pant du lämnat som säkerhet för ditt lån. Detta till skillnad mot när du lånar med taxerad inkomst som säkerhet, där kronofogden kan göra utmätning om lånet ej betalas.

När du tar ett lån hos Sefina är det panten som är säkerhet för lånet, vilket betyder att du inte kan få varken inkassokrav eller betalningsanmärkning vid lån som inte betalas tillbaka till Sefina Pantbank.

Du garanteras lån med aktivt skuldsaldo hos kronofogden

Sefina Pantbank är ett av de bästa alternativen för alla som har betalningsanmärkningar samt ett kvarstående skuldsaldo hos kronofogden. Här kontrolleras inte detta och det tas heller ingen kreditupplysning. Detta då de alltid har det pantsatta värdeföremålet som säkerhet för ditt lån. Med andra ord kan du alltid låna med skuldsaldo när panten har godkänts!

Godkänd pant för att beviljas lån

Precis som alla andra pantbanker så kommer du alltid att kunna pantsätta guld, silver, smycken, klockor, ädelstenar och konst såsom tavlor, statyetter och figuriner. Sefina Pantbank erbjuder även gratis värdering av dina föremål. Andra saker som kan pantsättas är det som kan anses ha ett stabilt värde, men detta bedöms individuellt av Sefina Pantbank.

Vad kostar ett pantlån hos Sefina – Räntor och avgifter

Hos Sefina använder man sig av en varierande ränta beroende på i vilken del av landet du bor. Här varierar räntesatsen mellan 3,5 % upp till 3,95 %. Det tillkommer också en administrationsavgift på 50 kronor. Ju värdefullare föremål du pantsätter och ju högre ditt lån blir, desto lågre blir räntan på ditt lån.


Ansök

Så går det till att låna online hos Sefina Pantbank

Det första du måste göra är att registrera dig som kund på deras webbsida. Detta sker automatiskt via inloggning med BankID. Efter detta klickar du på ”Låna Online” i menyn. När det är klart ska du lägga till säkerhet/pant för lånet och beskriva denna.
När du lämnat din ansökan online skickar Sefina förtryckt transportmaterial till dig, där du sedan skickar in det föremål du beskrivit. Efter detta värderas ditt föremål och du får svar på hur mycket du får låna. Om du godkänner detta kommer det angivna kapitalet att betala ut till ditt bankkonto.

Sammanfattning av lån online hos Sefina Pantbank

Att ta ett lån med pant som säkerhet är lika välkänt som att ta ett lån utan säkerhet, där din taxerade inkomst egentligen är säkerheten. Vad som gör detta till ett så bra alternativ är att alla som har ett värdeföremål kan låna. Hos Sefina Pantbank tas ingen kreditkontroll och du garanteras lån online även med betalningsanmärkningar och aktivt skuldsaldo hos kronofogden.