Handpenning kontantinsats

Handpenning kontantinsats

Att inte betala det fulla beloppet för något kontant vid ett köp, är oftast förknippat med hus och lägenheter, eller bil. I detta fall handlar det om ett bolån eller billån. Här finns det alltid en handpenning kontantinsats då de flesta som erbjuder bolån eller billån bara gör detta upp till 80% av det gällande marknadsvärdet på det hus eller den lägenhet, eller bil som du är intresserad av.

Nu finns det givetvis även andra saker som kan köpas där det krävs en kontantinsats. Detta kan vara allt från köp av en ny TV till att leta efter en ny husvagn, tomt eller något annat som kostar ett högre belopp.

Älskar du båtar så kommer även dessa vid köp vara förknippade med en kontantinsats.

Scrolla ner för att se rekommenderade långivare
Scrolla ner för att se rekommenderade långivare

Något som hör ihop med kontantinsats och eventuella lån vid ett köp är en amorteringsplan. Detta är något som finns som en ingrediens i alla lån som tas och beviljas.

En amorteringsplan kan dock förändras under tiden ett lån ska betalas tillbaka, medan det också vid köp av hus och gällande bolån kopplade till detta finns fasta regler sedan den 1 januari 2017. I denna artikel får du läsa om hur det fungerar med bolån och handpenning vid köp av hus eller lägenhet, eller bil.

Du får också reda på hur du tar ett topplån och hur du ibland kan låna till en kontantinsats.

handpenning kontantinsats

Går det att låna till bostad utan kontantinsats?

Många gånger är det så att den som ska köpa en bostad även saknar förmågan att komma upp med kapitalet som krävs för en kontantinsats. Dock betyder inte alls detta att personen eller familjen i fråga inte kan köpa det hus eller den lägenhet de önskar. Att få ett bolån utan kontantinsats är dock inte möjligt, men att innan detta låna pengar till sin kontantinsats via ett privatlån utan säkerhet är fullt möjligt. I och med detta blir resultatet att du tar ett lån till kontantinsats, så att du kan lägga handpenning kontantinsats. Därmed får du ju också ett bolån beviljat utan att egentligen äga kontantinsatsen. Resultatet blir precis detsamma som att låna till bostad utan kontantinsats.

Något du dock ska tänka på innan du både tar lån i form av bostadslån, samt också lånar upp till den kontantinsats du behöver är att du verkligen klarar av kostnaderna som följer. Här är sedan över tre år tillbaka i tiden reglerna ändrade.

Från och med den första januari 2017 gäller följande:

  • Det finns krav på att du måste amortera på ett bolån med en belåning som är över 50% av det totala marknadsvärdet.
  • Om din belåningsgrad är över 70% måste amortering med minst 2% av lånebeloppet göras per år.
  • Om din belåningsgrad är högre än 50% av det rådande marknadsvärdet måste amortering med minst 1% av lånebeloppet göras per år.

Med dessa fakta förstår du direkt att den som inte behöver låna över 70% av marknadsvärdet av en bostad, kommer att tjäna mycket på detta. Kanske är det så att du köper ett billigare boende, vilket gör att ett privatlån utan säkerhet till kontantinsatsen kommer att överstiga 30% av marknadsvärdet. På så sätt kan du som behöver full belåning av en bostad vid köp, tjäna på att göra de rätta besluten.

handpenning kontantinsats

Så går det till att ansöka om lån till kontantinsats

Genom att skaffa dig kunskap om alla de olika privatlån som finns online, kommer du att vara den som har mera på fötterna än de som bara väljer första bästa. Här kan det också vara mycket viktigt att göra det bästa och mest fördelaktiga valen, vilket gör att du också här kan få ned kostnaderna per månad. Att välja bästa privat lån till kontantinsats för att komplettera ditt bolån är viktigt. Hos DittPrivatlån, finns alla de bästa låneförmedlarna som finns online.

Genom att välja en låneförmedlare vid ansökan om att låna till kontantinsats, får du alltid mera information. Här kan du via detta sätt få svar från upp till 30 olika långivare. På så sätt kan du jämföra och lätt se var du får det bästa slutpriset. Det går också bra att ansöka hos flera låneförmedlare och att ta två privatlån utan säkerhet om du önskar. Det enda du måste se till är att inte sätta dig i klistret, utan se till att du har en betalningsförmåga att klara återbetalning av dessa.

Låna till bostad utan kontantinsats – Steg för steg

  • Finn de låneförmedlare du vill prova lyckan hos och ansöka via våra automatiska länkar till deras ansökningsformulär.
  • Om du uppfyller kraven har du oftast svar från alla anslutna samarbetspartners inom 24 timmar.
  • Sätt dig ned och jämför, för att sedan välja det eller de lån som du anser är bäst för dig och din ekonomiska situation.
  • Godkänn med BankID och dina pengar sitter oftast på anvisat konto inom 2-3 dagar.

Så snabbt och enkelt kan det gå att få handpenning kontantinsats via privatlån online.

Tips! Coop MedMera bank lån har numera ett samarbete med Villaägarna, vilket kan förenkla lån till villa och renovering.

Sammanfattning av handpenning kontantinsats

Att inte ha handpenning kontantinsats innebär att du inte kan få ett bolån. Hur som helst behöver du inte ha pengarna sparade, utan du kan även låna till kontantinsats och på så sätt få handpenning kontantinsats. För att göra det finns det på nätet låneförmedlare som erbjuder privatlån utan säkerhet upp till 600 000 kronor.

På så sätt kan du skaffa handpenning till kontantinsats innan du ansöker om ett bolån. Du ska oftast också ansöka om ett lånelöfte på bolån, vilket många gånger är ett krav för att delta i budgivning vid köp av bostad. Se bara till att du har betalningsförmågan att klara dina åtaganden gällande lån.

Vi rekommenderar vår artikel låna till fritidshus om du vill läsa mer om hur det går till att låna till fritidshus och sommarstuga.