Lendify

Senast uppdaterad:

P2P-lån är än så länge inte jättestort i Sverige, men ett av de företag som etablerat sig mest hittills är Lendify. Tack vare peer-to-peer-modellen kan de erbjuda lån till en mycket förmånlig ränta. Likaså kan långivare få bra avkastning på sin investering genom att gå via Lendify.

Krav för att få låna pengar

Som alla banker och P2P-företag ställer Lendify vissa grundkrav. Bland annat har de ett inkomstkrav på 180 000 kronor per år och en åldersgräns på 18 år. Det här kan jämföras med vissa banker som har betydligt högre inkomstkrav än så. I övrigt finns kravet att du ska vara svensk medborgare, har en svensk bank och att du kan verifiera dig med ett svenskt BankID.

Hur går det till?

Att ansöka om ett P2P-lån hos Lendify skiljer sig inte mycket från att ansöka om ett lån hos vilken bank som helst. Den stora skillnaden är just att det är möjligt att få ett lån till en lägre ränta än vad storbankerna kan erbjuda. Att pengarna behöver finansieras av en privatperson innan de sätts in på ditt konto är en annan skillnad.

Tänk på att det inte blir automatiskt lägre ränta bara för att det är ett P2P-lån. Du bör alltid jämföra olika aktörer och lånetyper innan du bestämmer dig för att låna. Ofta är räntan dock mer fördelaktig när privatpersoner lånar ut pengar till varandra, då omkostnaderna är lägre än hos exempelvis en bank. P2P-företagen tar dock alltid ut en avgift för att förmedla lånet. Att låna pengar av andra privatpersoner kan helt enkelt se lite olika ut, men ger som regel bättre villkor.

 

Lendify jämfört med andra P2P-företag

Något som skiljer Lendify från vissa andra P2P-företag, är att en betalningsanmärkning inte är okej. Visserligen ställer de flesta P2P-företag detta som krav, men aktörer i Sverige finns där låntagare med betalningsanmärkning kan ansöka om lån. Den privatperson som investerar pengarna kan få högre ränta om låntagaren har en betalningsanmärkning, eftersom lånet anses vara mer riskfyllt då.

 

Tips läs vårt inlägg om låneförmedlaren Axo

Kommentera
Rösta