Anyfin lån omdöme - vad är positivt och negativt med Anyfin?

Anyfin lån omdöme – vad är positivt och negativt hos Anyfin?

Uppdaterad 2020-10-09

Anyfin omdöme

Varning! Senaste tiden har det uppdagats många kritiska och negativa recensioner om Anyfin, därför utfärdar vi en varning ⚠ 

Här ser ni även kritiska röster i Google Reviews/omdömen. Längre ner på sidan kan ni se hur Anyfin omdömen rasat i betyg sedan vi ursprungligen postade artikeln 2019-12-12. 

Vi på dittprivatlan.se kommer fortsätta undersöka Anyfins verksamhet och hanteringar av krediter. 

Längre ner på sidan kan ni jämföra lån. 

Är Anyfin bluff eller en giltig långivare? 

Vi säger inte att Anyfin är bluff, men det finns många tvivelaktiga företag både bland giltiga bilförsäljare/bilskojare och så även bland giltiga långivare. Den kritik som många ger i sina Anyfin omdömen bör tas på allvar och den effektiva räntan Anyfin ger bör granskas noggrant och synas in i sömmarna! Anyfin gör även en full och synlig UC som kan påverka din kreditvärdighet negativt!

Om du gör en ansökan hos Anyfin, så bör du ta med dig erbjudandet och kontrollera med din befintliga långivare om de kan matcha den räntan som Anyfin har gett dig, ofta brukar din befintliga långivare vilja hjälpa till. 

Vi på dittprivatlan.se rekommenderar istället att göra en gratis låneansökan hos en seriös låneförmedlare som exempelvis Advisa, Apex Finans, Enklare, Zmarta, Lendo eller Axo

varning anyfin nackdelar

Anyfin AB IconAnyfin AB

Drottninggatan 92, Stockholm

3,7 31 reviews

 • Avatar Therese Bonath ★★★★★ för 2 veckor sedan
  Har varit kund i 1 år nu då jag fick en räntelättnad på tidigare lån av Anyfin, var skeptisk i början då detta verkligen gjorde att jag kom ner i pris. Nu 1 år senare med ytterligare hjälp även 23.00 på kvällen så kan jag … More bara ge 5 plus. Så hjälpsamma och alltid lätta att kontakta och ha en bra dialog med. Jag rekommenderar verkligen Anyfin !
 • Avatar K Sjodin ☆☆☆☆ för en månad sedan
  Alla kommentarer på 5 stjärnor skall
  man ALLTID vara skeptisk mot.
 • Avatar Magnus Larsson ☆☆☆☆ för 3 månader sedan
  Dom är bra tills du råkar få betalsvårigheter. Då lägger dom sig på tvären.
 • Avatar Josifine ☆☆☆☆ för 12 månader sedan
  DE FÖRSÖKTE LURA MIG 3 gånger genom att ge mig högre ränta. Passa er för dessa och ring ALLTID upp de ni har lånet hos idag för att kontrollera att allt stämmer innan ni godkänner ett avtal med detta företaag, det företag ni … More redan har lånet hos kanske då även sänker räntan ännu mer gör att få behålla er som kund. Banken jag har mitt lån hos sa rakt ut "de försöker lura dig" och det visade sig stämma när jag tog upp det med Anyfin, för efter det fick jag svaret att de (Anyfin) inte kunde ge mig lägre ränta än jag har idag. Så antingenförsökte de lura mig eller så är de jävligt slarviga på sitt jobb
 • Avatar Stefan Melin ☆☆☆☆ för 8 månader sedan
  Jag har hög inkomst. Jätte bra uc score ändå fick jag inte slå ihop mina lån för att kunna betala av lånen snabbare. Rekomenderar
  INTE Anyfin till någon då jag känner mig lurad av deras reklam.
 • Avatar Ingrid Gustafsson ☆☆☆☆ 8 months ago
  Det känns inte som att det är någon idé att återkomma. Ingen kan hjälpa mig ändå !! Men jag har skrivit upp ditt namn och erat nummer.

En svans av influencers har marknadsfört Anyfin, exempelvis Gabriella Joss och Anyfin har spenderat massor på TV-reklam, men företaget har hela tiden gått med brakförlust vilket visas hos Alla bolag

Anyfin Flashback

I flashback har någon skapat en diskussionstråd med Rubriken: Stor varning för Anyfin.se

Källa: https://www.flashback.org/t3264503

Många delar nedan kommer från ursprungsrecensionen, men vi har uppdaterat en del efter att ha börjat gräva djupare om Anyfin.

Anyfins smidiga process för att sänka räntan och få ett bra lån har vi testat på. Läs om vårt Anyfin omdöme här!

Vi hade till en början bara positivt att säga om Anyfins låneansökan, det finns dock vissa knep efter att du skickat in din låneansökan som vi ska gå igenom för att lyckas sänka räntan ännu mera hos Anyfin.

Innan du provar på Anyfin så brukar det framförallt löna sig bäst att använda sig av en seriös låneförmedlare eller låta din befintliga långivare matcha det bud som Anyfin har gett dig!

Vänta med att tacka JA direkt, ge låneansökan hos Anyfin lite tid och försök att få dem att pressa ner räntan lite till, välj därefter att ta lån hos dem, eller låt din nuvarande långivare matcha Anyfins bud.

Var även noggrann med att alltid kontrollera den effektiva räntan mot den effektiva ränta du har idag. Den effektiva räntan ger helhetsbilden om lånet är bättre än nuvarande lån eller sämre.

Det är onödigt att sitta fast i lån med hög ränta, exempelvis kanske du har ett banklån med en ränta på 8-9% i en annan bank. Jag har ett sådant banklån i en annan bank och betalar 337 kronor i ränta varje månad. Per månad verkar det inte låta så mycket, men slår du ut räntan på ett år så får du en mycket bättre bild. Min totala ränta på detta lånet under ett år blir 4044 kronor och då börjar vi se en summa som är uppe i charterresor klass, eller nästan en månadshyra av boende, bilskatt eller försäkring.

Låt säga att Anyfin kan sänka räntan till 237 kronor per månad, då behöver du istället betala 2844 kronor i ränta på ett år och sparar då 1200 kronor, bra pengar som du kan använda till andra saker.

Anyfin sänker kostnader på krediter & delbetalningar upp till 100 000 kr

Nya krediter kan du inte få hos Anyfin, utan krediterna du får hos Anyfin ska täcka de krediter du vill bli av med.

Anyfin ger lån till varje godkänd ny kund. För att en kund ska bli godkänd behöver den sökande uppfylla minst följande grundkrav när kreditprövning sker, UC:

– 18 år gammal och folkbokförd i Sverige
– Inte ha en betalningsanmärkning inom de senaste 12 månaderna eller aktivt skuldsaldo hos Kronofogden

Nyhet augusti 2020: Bryggan

Skippa dyra sms lån. Nu kan Anyfin erbjuda lån upp till 1000 kronor, helt utan ränta och avgifter!
 

Anyfin lån har en specifik målgrupp

 • 20-39 år gammal
 • En snittinkomst på 25.000 kr/mån
 • Bor i en liten till medelstor kommun
 • Har småbarn
 • Har en hyggligt bra finansiell situation med månadssparande och amorterar på sina lån.
 • De som tycker om att handla online och är relativt impulsiva.
 • De som har ett intresse för resande, skönhet, barn, inredning, hemelektronik och bilar

Klarna och Izettle veteraner

De som ligger bakom Anyfin kommer från Klarna och Izettle, vilket ger ett förhandsbevis på att de är erfarna vid Internet och användarvänlighet. Processen för lån hos Anyfin är den smidigaste vi provat på än så länge. 

Nackdelar Anyfin

Den nackdel vi stötte på var att Anyfin inte kunde skicka ut e-fakturor då. Nu har Anyfin dock moderniserat och har en egen app, efakturor, samt autogiro. Den effektiva räntan hos Anyfin har ibland varit hög! Se upp innan du lockas ta ett lån som kan göras genom ett klick. Betyg och omdöme som kunder till Anyfin gett, har rasat det senaste året, i december 2019 hade Anyfin endast 15 omdömen hos Google, i september 2020 har 30 personer lämnat omdömen hos Google och då 1 stjärna. Detta talar för att Anyfin inte längre håller den kvalitet de tidigare gjort.   

Hur går låneansökan till?

Process för att sänka din månadskostnad på dina delbetalningar, kreditkortsfakturor eller privatlån

bra lån och låneansökan godkänd- ta del av vår recension och omdöme om Anyfin

Ta bara ett foto på din faktura eller ladda upp pdf faktura och skicka till Anyfin. Resten sköter Anyfin. Det är kostnadsfritt att testa tjänsten och det blir alltid billigare än vad du fått för erbjudande tidigare.

Är Anyfin bra? Vad är vårt Anyfin omdöme?

I snitt har Anyfin sparat mer än 50% i kostnader åt sina kunder.

Vissa månader kan det vara extra många utgifter exempelvis under juletid och semestrar. Då erbjuder Anyfin en betalningsfri månad, denna betalningsfria månad kan användas när som helst under året. Vi testade av Anyfin betalningsfria månad förra månaden och det fungerade utmärkt. Enda som krävs är att gå in i Anyfin appen och klicka i att du vill utnyttja en betalningsfri månad. 

Du signerar tryggt och säkert med BankID när du har fått ett erbjudande.

Hela processen gick på 9 minuter från vi testade att skicka in pdf faktura och fick ett bra erbjudande som sänkte månadskostnaderna och effektiva räntan med 2,3%.

Anyfin omdöme

På denna sidan har ni kunnat ta del av Dittprivatlans Anyfin omdöme som har ändrat sig från mycket bra i slutet av 2019 till mycket dåligt på lite mer än ett halvår. Därav är varningen befogad. Google omdöme har sjunkit från 4,5 i betyg till 3,7 och kritiken växer. 

Vad säger andra om Anyfin?

På Google är recensionerna överhängande bra, men har rasat 2020 som ni kan se längre upp på sidan. En del kritik på att räntan kan höjas. Som vi var inne på i artikeln är det viktigt att hålla koll på räntan i deras erbjudande och vara kylig mot Anyfin för att pressa ner räntan. Annars handlar recensionerna mestadels om att Anyfin är smidiga och att de lyckats sänka räntan väldigt mycket. 

Anyfin omdöme Google
Omdömen på Google

Hos Trustpilot är Anyfins betyg högre jämfört med Google recensionen. Vissa klagomål går läsa om att Anyfin gjort kreditprövning när faktura skickats in för konkurrenssättning, men det är så Anyfin fungerar. Dock utan samtycke med BankID. Kan Anyfin inte se din kreditvärdighet så kan de inte konkurrensssätta. Mycket beröm om smidig process och att ränta har sänkts enormt mycket för många. En hel del kritik om Anyfins dåliga mailhantering. Anyfin skickar ofta mail som hamnar i skräpkorgen. 

Anyfin omdöme trustpilot
Omdömen hos Trustpilot

Jämför lån

Kommentera

Anyfin lån

2.3

Helhetsbedömning

1.0/10

Ansökan

4.0/10

Flexibilitet

2.0/10

Fördelar

 • Flexibelt lån
 • Pressar räntan mycket för många
 • Snabb process

Nackdelar

 • Förhandla får att få ner räntan ytterliggare och dålig mailhantering
 • Pressar inte effektiva räntan så mycket
 • Många har gett signal om att de tar UC men ändå inte ger ut lån fastän hög inkomst vilket då enbart påverkar din kreditvärdighet negativt